UN DIA al CASAL

dels DESCOBRIDORS

10 a 16 anys

...des de 1996

 

Un dia al casal

Una setmana al casal

Organització

Matricula’t

INICIPAGINES_WEB_18_-reservades-/INICI_MUSICACTIVA.html
Un dia al casal
Una setmana al casalUna_SETMANA..._DESCOBRIDORS.html
OrganitzacióOrganitzacio_DESCOBRIDORS.html
Matricula’tMATRICULAT_DESCOBRIDORS.html

-dilluns i dimarts-


9:30 ENTRENAMENT MATINAL dels DESCOBRIDORS i DESCOBRIDORES:

-DANSA-GIMNÀSTICA MATINAL: El primer que fan els descobridors quan es desperten cada matí al seu vaixell, és mobilitzar i entrenar el seu cos amb la DANSA-GIMNÀSTICA MATINAL, que són unes danses i un exercicis rítmics i físics que es fan utilitzant la percussió corporal, utilitzant la veu, i amb l’acompanyament de músiques tocades en directe amb instruments de percussió.

D’aquesta manera els descobridors no només es desperten, sino que aconsegueixen l’energia i el bon humor que necessiten per viure les intenses aventures que passaran al llarg del dia.10:15  ASSAIG de LES CANÇONS de l’ESPECTACLE

                                               ..............reserva el teu CD!!!!!

-TALLERS de CANÇONS i CONTE de l’ESPECTACLE: Quan els descobridors ja estan en marxa, arriba el moment d’aprendre les cançons de l’espectacle. Cada cançó ens presenta un personatge de “A l’Abordatge” i ens explica una nova i emocionant aventura. Com ens agraden les cançons de l’espectacle!!!!  Les aprendrem totes, les cantarem a l’espectacle, les cantarem durant tot el casal i se’ns quedaran tant a dintre que les seguirem cantant durant tot l’estiu i la resta de l’any.11:00  ESMORZAR:

Amb tanta activitat els descobridors necessiten aturar-se un moment  per recuperar forces. Ens asseurem en rotllana, menjarem els nostres esmorzars, i ens parlarem de les aventures que ens estan passant.


11:30-TALLERS ARTÍSTICS

                    per la CREACIÓ de  l’ESPECTACLE .


-TALLERS de DANSA i COREOGRAFIA: ja hem après les cançóns,  ja sabem la història que hem de representar... Ara és el moment d’aprendre a ballar les danses i de construir les coreografies.  Ànim descobridors, comença la festa...!!!


-TALLER de TEATRE amb MÀSCARES i MAQUILLATGE: aprenem a representar el nostre personatge, a vestir-nos, a gesticular, a parlar i a comportar-nos tal i com l’anem imaginant.. Si hem d’aprendre texts llargs i complicats no tindrem cap problema, perquè els descobridors entenem molt bé tot el que passa i això ens permet enrecordar-nos de tot. També és important que un bon descobridor es perfeccioni en la tècnica del maquillatge... mai se sap com s’haurà de camuflar per fer les seves descobertes...


13:00 PISCINA i JOCS d’AIGUA: ...REFRESQUEM-NOS!!!!

Arriba el moment del bany. Una de les coses més importants per un bon descobridor és saber nedar, capbuçar-se i saber-se espavilar enmig del mar i els oceans, sempre

envoltat d’aigua, aigua i més aigua. Aquest estiu tenim dos mars ben particulars:

        -Piscina: Club Natació Catalunya

        -Festa de l’Escuma amb CANÓ d’'ESCUMA


14:30 A DINAR!!!!

Quina gana!!!! ....als descobridors els hi encanta menjar els menjars boníssims que els hi preparen els cuiners i cuineres del seu vaixell. A més a més, el vaixell té cuina pròpia amb règims i tota mena d’atencions especials.  Que bé que es menja a aquest vaixell, no voldrem tornar mai més a terra...!!!15:30 TALLERS ARTÍSTICS

                per la CREACIÓ de l’ESPECTACLE

-TALLER de PLÀSTIQUES: els descobridors necessiten un bon equipament!!! Ens farem el vestuari amb el barret de descobridor, l’espasa, els estris de navegació i tot el que necessitem per a obrir noves rutes, descobrir noves terres i aconseguir els nostres objectius...!!!”.


-TALLER d’ASSAIG de les ESCENES: ja sabem l’argument, ja sabem les cançons, ja sabem que els descobridors de la nostra història són savis, són valents i volen que tothom conegui les seves descobertes. És el moment d’ajuntar-ho tot i començar a assajar les escenes. Tenim molt poc temps, -només 2 assajos-, però la imaginació i els coneixements que han hagut de posar els descobridors per portar endavant la seva gesta, els fa capaços de tot....!!!!!


17:00 ...FINS DEMÀ!!!!


DIMECRES:  EXCURSIONS dels “DESCOBRIDORS”

Cada DIMECRES marxarem d’excursió EL DIA SENCER, per tal que els descobridors puguin viure les seves aventures de manera real i experimentant les coses sobre el terreny!!!!


Excursió a Parc d’Aventura:

Les selves de les terres que hem descobert semblen impenetrables!!!! Però no hi ha res que no puguin aconseguir els nostres descobridors!!!!..Caminarem pels arbres a molts metres d’alçada amb l’ajuda de ponts, cordes, tirolines...Travessarem la selva, la farem nostra, i descobrirem els indrets més màgics i meravellosos per a entendre com és aquest món i per aprendre a tractar-lo bé i compartir-lo.


Excursió al Parc Aquàtic:

Ens enfrontarem a les tempestes, els huracans, les onades els remolins i les corrents marines i navegarem en les pitjors condicions. Però gràcies a la nostra experiència i als nostres coneixements, aconseguirem sobreviure i refer-nos després d’haver patit el pitjor naufragi. Sabem el que hem de fer i res podrà aturar-nos...!!!!


Excursió a SALTING

Per a poder realitzar les seves expedicions, els descobridors no només han de saber utilitzar molt bé la intel·ligència, sino que han de ser molt forts, molt resistents i molt hàbils. Una de les condicions essencials que han de tenir, és saber saltar per la coberta d’un vaixell, saber saltar per sobre dels arbres, i saber saltar de pedra en pedra per poder pujar i baixar muntanyes. El pla d’entrenament ha de ser constant i efectiu i demana com a mínim d’una sessió de “salting”.


Excursió al Canal Olímpic:

L’altre manera de travessar les selves i els continents és navegant pel corrent dels grans rius. Els descobridors exploraran el terreny , faran navegar els seus vaixells per rius que creuen selves misterioses i si cal, utilitzaran tot el seu enginy per fer passar els vaixells per sobre les muntanyes!!! Quan hagin travessat el continent sense haver d’abandonar els seus vaixells, els tornaran al mar per continuar navegant.


CADA DIJOUS a les 17:00:

            ....espectacle A L’ABORDATGE !!!”                                                                                                                                                                                  

              -obert a mares pares i tots els amics que vulgueu convidar-


Ha arribat el gran dia...! cada dijous presentarem l’espectacle a on escenificarem la nostra història utilitzant tota la feina que hem realitzat als tallers de creació artística: cantarem les cançons que hem après als assajos musicals; ballarem les danses i coreografies de moviment escènic que hem preparat als tallers d’escenificació; ens vestirem amb els vestits i complements que hem fet als tallers de plàstiques; instal.larem les magnífiques escenografies i les escultures escèniques que hem construït, i llegirem o representarem els textes literaris que hem après a interpretar o que hem creat arrel de l’argument de l’espectacle.    

                   

                   Quina emoció!!!!!!....quant públic!!!!

                                         ...quants amics que m’han vingut a veure...!

                    Quins nervis quan estem vestint-nos al “camerino”!!!

                    Quina força sentim quan trepitgem escena!!!


En acabar l’espectacle rebrem els aplaudiments i les felicitacions de mares, pares, amics i de tot el públic. Tindrem una sensació molt intensa que recordarem molt de temps i ens quedarem molt satisfets de la nostra experiència.


L’ espectacle “A l’Abordatge” amb música i libreto original de Miriam Darriba, Isabel Darriba i Abel Castelló, és un gran musical en el qual actuen totes les nenes i els nens que participen al casal i també tots els professors i totes les professores. L’espectacle es presenta cada dijous amb música en directe al meravellós escenari del pati del Palau dels Comptes Güell al bell mig del Parc Güell, i hi esteu convidats totes les mares, pares familiars i amics als que vulgueu convidar.DIVENDRES:    CAMPIONATS de JOCS d’EQUIP

                        amb FESTA d’ENTREGA de TROFEUS!!!

Cada divendres, després d’haver fet el espectacle, dedicarem el dia sencer a fer jocs.  Crearem els nostres equips, triarem els nostres propis recorreguts, puntuant en els diferents esports i jocs populars i participant finalment en la gran final amb recompte de punts i“trucs” per salvar-se i millorar puntuacions.


CIRCUIT MULTIESPORT:

Futbol, bàsquet, handbol, volei, tennis, pales, carreres de relleus,circuit d’eslàlom, salt d’altura, punteria amb arcs, dards...


JOCS POPULARS:

Robacues, carreres de sacs, mataconills,  “baldufes”, bitlles, tabes, bales o ”caniques”., mikado’s gegants..


TALLER de CONFECCIÓ de TROFEUS:

Tots els que vulguin podran participar del Taller de Construcció de Trofeus confeccionats pels propis alumnes amb que premiarem el bon humor, el companyerisme, saber divertir-nos encara que perdem etc....Tots els equips tindran el seu premi!!!


FESTA de COMIAT amb ENTREGA de TROFEUS:

Gran festa d’entrega de trofeus i acomiadament de la setmana.


                                  ...Fins la setmana entrant!!!!

  INICIMUSICAC_inici+Noticies_SET.htmlMUSICAC_inici+Noticies_SET.htmlshapeimage_6_link_0