UN DIA al CASAL

dels MARINERS i les MARINERES

3r i 4t primària

...des de 1996

 

Un dia al casal

Una setmana al casal

Organització

Matricula’t

INICIPAGINES_WEB_18_-reservades-/INICI_MUSICACTIVA.html

-dilluns i dimarts-


9:30 ENTRENAMENT MATINAL dels MARINERS i MARINERES:

-DANSA-GIMNÀSTICA MATINAL: El primer que fan els mariners quan es desperten cada matí al seu vaixell, és mobilitzar i entrenar el seu cos amb la DANSA-GIMNÀSTICA MATINAL,  que són unes danses i un exercicis rítmics i físics que fan els mariners utilitzant la percussió corporal, utilitzant la veu, i amb l’acompanyament de músiques tocades en directe amb instruments de percussió.

D’aquesta manera els mariners no només es desperten, sino que aconsegueixen l’energia i el bon humor que necessiten per viure les intenses aventures que passaran al llarg del dia.10:15  ASSAIG de LES CANÇONS de l’ESPECTACLE

                                               ..............reserva el teu CD!!!!!

-TALLERS de CANÇONS i CONTE de l’ESPECTACLE: Quan els mariners ja estan en marxa arriba el moment d’aprendre les cançons de l’espectacle. Cada cançó ens presenta un personatge de “A l’Abordatge” i ens explica una nova i emocionant aventura. Com ens agraden les cançons de l’espectacle!!!!  Les aprendrem totes, les cantarem a l’espectacle, les cantarem durant tot el casal i se’ns quedaran tan a dintre que les seguirem cantant durant tot l’estiu i la resta de l’any. Ah!!! i les cançons no només les canten els mariners: a les mares i pares dels mariners també els hi agraden!!!11:00  ESMORZAR:

Amb tanta activitat els mariners necessitem aturar-nos un moment  per recuperar forces.

Ens asseurem en rotllana, menjarem els nostres esmorzars, i ens explicarem les nostres aventures.


11:30-TALLERS ARTÍSTICS

                    per a la CREACIÓ de  l’ESPECTACLE .


-TALLERS de DANSA i COREOGRAFIA: ja hem après les cançóns,  ja sabem la història que hem de representar... Ara és el moment d’aprendre a ballar les danses dels mariners i de construir les coreografies que presentarem a l’espectacle.

                                                                            Ànim mariners, comença la festa...!!!


-TALLER de TEATRE amb MÀSCARES i MAQUILLATGE: aprenem a representar el nostre personatge, a vestir-nos, a gesticular, a parlar i a comportar-nos tal i com l’anem imaginant.. Si hem d’aprendre texts llargs i complicats no tindrem cap problema, perquè els mariners entenem molt bé tot el que expliquem i això ens permet enrecordar-nos de tot. També és important que un bon mariner es perfeccioni en la tècnica del maquillatge...mai se sap quina és la cara que ha de posar un mariner quan veu un pirata!


13:00 PISCINA i JOCS d’AIGUA: ...REFRESQUEM-NOS!!!!

Arriba el moment del bany. Una de les coses més importants per un bon mariner és aprendre a nedar, a capbuçar-se i saber-se espavilar enmig del mar i els ocenas, sempre

envoltat d’aigua, aigua i més aigua. Aquest estiu tenim dos mars ben particulars:

        -Piscina: Club Natació Catalunya

        -Festa de l’Escuma amb CANÓ d’'ESCUMA


14:30 A DINAR!!!!

Quina gana!!!! ....als mariners els hi encanta menjar els menjars boníssims que els hi preparen els cuiners i cuineres del seu vaixell. A més a més, el vaixell té cuina pròpia amb règims i tota mena d’atencions especials.  Que bé que es menja a aquest vaixell, no voldrem tornar mai més a terra...!!!15:30 TALLERS ARTÍSTICS

                per a la CREACIÓ de l’ESPECTACLE

-TALLER de PLÀSTIQUES: els mariners necessiten un bon equipament!!! Ens farem el vestuari amb el barret de mariner, l’espasa, els estris de navegació i tots el que necessitem per a convertir-nos en els mariners i les marineres “mes famosos del món per la seva valentia...!!!”.


-TALLER d’ASSAIG de les ESCENES: ja sabem l’argument, ja sabem les cançons, ja sabem com són els mariners valents de la nostra història, el que els hi passa i com es comporten. També sabem les danses i coreografies... És el moment d’ajuntar-ho tot i començar a assajar les escenes. Tenim molt poc temps, -només 2 assajos-, però la imaginació dels mariners està en marxa i quan els mariners es posen a imaginar, la seva capacitat i la seva força és infinita....!!!!!17:00 ...FINS DEMÀ!!!!DIMECRES: EXCURSIONS dels “MARINERS”

Cada DIMECRES marxarem d’excursió EL DIA SENCER, per viure les aventures dels mariners de manera real i sobre el terreny!!!!


Excursió a Parc d’Aventura:

Les selves de les terres que hem descobert són impenetrables!!!! ...Caminarem pels arbres a molts metres d’altura amb l’ajuda de ponts, cordes, tirolines...Travessarem la selva, la farem nostra, i trobarem tots els tresors que hagin amagat els pirates...!!!!


Excursió al Park Aquàtic:

Ens enfrontarem a les tempestes, els huracans, les onades els remolins i les corrents marines. Navegarem en les pitjors condicions, però gràcies a la nostra experiència evitarem els naufragis i cap element podrà mai aturar.nos.


Excursió a SALTING:

Els mariners han de saber saltar a coberta, caminar pels pals de les veles, i pujar dalt del mastil mes alt per poder cridar: “vaixell pirata a la vista...!!!”


Excursió al Canal Olímpic:

L’altra manera de travessar les selves i els continents és navegant pel corrent dels grans rius. Explorarem el terreny i farem passar els nostres vaixells pels rius que creuen les selves més misterioses. Quan haguem travessat el continent, tornarem els vaixells al mar.


CADA DIJOUS a les 17:00: ....ESPECTACLE

A L’ABORDATGE !!!”

-...obert a mares pares i tots els amics que vulgueu convidar-


Ha arribat el gran dia...! cada dijous presentarem l’espectacle a on escenificarem la nostra història utilitzant tota la feina que hem realitzat als tallers de creació artística: cantarem les cançons que hem après als assajos musicals; ballarem les danses i coreografies de moviment escènic que hem preparat als tallers d’escenificació; ens vestirem amb els vestits i complements que hem fet als tallers de plàstiques; instal.larem les magnífiques escenografies i les escultures escèniques que hem construït, i llegirem o representarem els textes literaris que hem après a interpretar o que hem creat arrel de l’argument de l’espectacle.         


                   Quina emoció!!!!!!

                        ....les mares, els pares i molts amics ens vindran a veure...!

                        ......quins nervis que tenim quan estem als camerinos!!!!    

                                .... quina emoció quan estem a les bambalines!!!!

                                        ....quina força i energia que sentim a l’escenari...!!!


Quan acabi l’espectacle rebrem els aplaudiments i les felicitacions de mares i pares i de tot el públic. Tindrem una sensació molt intensa que recordarem molt de temps i ens quedarem molt satisfets de la nostra experiència.


L’ espectacle “A l’Abordatge” amb música i libreto original de Miriam Darriba, Isabel Darriba i Abel Castelló, és un gran musical en el que actuen tots les nenes i els nens que participen al casal i també tots els professors i totes les professores. L’espectacle es presenta cada dijous amb música en directe al meravellós escenari del pati de l’escola Baldiri Reixac -antic Palau dels Comptes Güell-, al bell mig del Parc Güell.

Hi esteu convidats totes les mares, pares familiars i amics als que vulgueu convidar.DIVENDRES:    CAMPIONATS de JOCS d’EQUIP

                        amb FESTA d’ENTREGA de TROFEUS!!!

Cada divendres, després d’haver fet el espectacle, dedicarem el dia sencer a fer jocs.  Crearem els nostres equips, triarem els nostres propis recorreguts, puntuant en els diferents esports i jocs populars i participant finalment en la gran final amb recompte de punts i“trucs” per salvar-se i millorar puntuacions.


CIRCUIT MULTIESPORT:

Futbol, bàsquet, handbol, volei, tennis, pales, carreres de relleus,circuit d’eslàlom, salt d’altura, punteria amb arcs, dards...


JOCS POPULARS:

Robacues, carreres de sacs, mataconills,  “baldufes”, bitlles, tabes, bales o ”caniques”., mikado’s gegants..


TALLER de CONFECCIÓ de TROFEUS:

Tots els que vulguin podran participar del Taller de Construcció de Trofeus confeccionats pels propis alumnes amb que premiarem el bon humor, el companyerisme, saber divertir-nos encara que perdem etc....Tots els equips tindran el seu premi!!!


FESTA de COMIAT amb ENTREGA de TROFEUS:

Gran festa d’entrega de trofeus i acomiadament de la setmana.


                                  ...Fins la setmana entrant!!!!

Un dia al casal
Una setmana al casalUna_SETMANA..._MARINERS.html
OrganitzacióOrganitzacio_MARINERS.html
Matricula’tMATRICULAT_MARINERS.html

EL NOSTRE VAIXELL -Miriam Darriba-

tema de l’espectacle musical infantil “A l’Abordatge...!!!”

lletra i música: Miriam Darriba

canten: Miriam Darriba i Isabel Darriba

arranjaments: Francisco Suárez i Abel Castelló

MIRIAM DARRIBA, DIRECTORA de l’EQUIP PEDAGÒGIC MUSICACTIVA:

Miriam Darriba -cantant, ballarina, compositora de cançons i pedagoga-, és directora de l’equip pedagògic MusicActiva, creadora del Programa d’Estudis MusicActiva-Mètode Creatiu i co-fundadora de l’escola MusicActiva juntament amb Isabel Darriba i Abel Castelló.

TOTES LES MÚSIQUES ORIGINALS de MUSICACTIVA:

  INICIMUSICAC_inici+Noticies_SET.htmlMUSICAC_inici+Noticies_SET.htmlshapeimage_6_link_0