UN DIA al CASAL

dels PEIXOS i PEIXETS

P3 P4 P5

...des de 1996

 
9:00 ARRIBADA i ESMORZAR: 
Bon dia...! comencem el matí tranquil·lament, saludant a companys i professors, esmorzant i planificant el que farem al llarg del dia.

9:30 DANSA-GIMNÀSTICA RíTMICA: 
Per tal d’acabar-nos de despertar i començar el dia amb dinamisme, fem una gran rotllana al pati-gimnàs de l’escola, i ens posem en marxa amb la sessió matinal de dansa-gimnàstica, activitat en què utilitzem la percussió corporal i els exercicis d’improvisació rítmica per a mobilitzar el cos i la veu. Tota la sessió es realitza amb l’acompanyament d’instruments de percussió tocats en directe que ens desperten i ens donen força i energia per a tot el dia.

10:00 ASSAIG de les CANÇONS de l’ESPECTACLE: 
Quan ja estem en marxa, cada grup d’alumnes ocupa un espai diferent i ben dirigit pels seus professors, assagem les cançons que donen vida als personatges i a les escenes que representem a l’ESPECTACLE i que omplen de sentit totes les ACTIVITATS ARTÍSTIQUES i ACTIVITATS LÚDIQUES del casal.

11:00 PISCINA i JOCS d’AIGUA
                  AMB CANÓ D’ESCUMA: 
Ja hem fet l’assaig!!!. Per a esbargir-nos i gaudir de l’estiu i les vacances, anem a la piscina o fem jocs d’aigua per banyar-nos, prendre el sol, estar a l’aire lliure i disposar de temps i d’espai per a jugar.
                      PISCINA:......CREUETA del COLL

13:45 ...A DINAR!!!:
Després de la piscina, tornarem a l’escola per menjar dinars “boníssims” i recuperar les forces i l’energia. 

15:00 TALLERS ARTÍSTICS: 
TALLER de PLÀSTIQUES: Utilitzarem tècniques plàstiques molt variades per crear els vestuaris, les màscares, les escenografies, i els elements escultòrics amb què realitzem les escenificacions del CONCERT-ESPECTACLE.
TALLER d’ESCENIFICACIÓ i COREOGRAFIA: Quan haguem après bé les cançons, les músiques i els textos, i a mida que anem disposant dels vestuaris de les escenografies i de tot el material necessari per a construir l’escena, podrem fer els assajos de les escenes de l’espectacle, ben dirigits pels professors de MusicActiva i gaudint de les músiques tocades en directe. Quant més material tinguem i més assajos poguem fer, millor. S’acosta el dia de l’espectacle i estem cada vegada més emocionats!!!!

17:00 ...FINS DEMÀ!!!!

DIMECRES: 
EXCURSIÓ amb JOCS TEATRALITZATS .
Cada dimecres farem una excursió de tot el dia a diferents espais “naturals”, que ens permetran jugar i gaudir de l’aire lliure i, a més a més, ens serviran de font d’inspiració per a enriquir el nostre espectacle, ja que les activitats de l’excursió consisteixen en participar en els jocs temàtics dissenyats a partir de la ficció de l’espectacle: Realitzarem JOCS TEATRALITZATS on ens convertirem en personatges de la història que explica l’espectacle. Després de dinar, tindrem temps per poder fer jocs lliures que són jocs que realitzem en petit grup ben atesos per cada un dels professors.

DIJOUS: ESPECTACLE 
        ...obert a mares pares i 
        tots els amics que vulgueu convidar
Ha arribat el gran dia...! Cada dijous presentarem l’espectacle obert als pares dels alumnes i a tots els amics i familiars que vulgueu convidar, a on escenificarem la nostra història utilitzant tota la feina que hem realitzat als tallers de creació artística: cantarem les cançons que hem après als assajos musicals; ballarem les danses i coreografies de moviment escènic que hem preparat als tallers d’escenificació ; ens vestirem amb els vestits i complements que hem fet als tallers de plàstiques; instal.larem les magnífiques escenografies i les escultures escèniques que hem construït, i llegirem o representarem els textes literaris que hem creat arrel de l’argument de l’espectacle. 

          Quina emoció!!!!!!
            ....les mares, els pares i molts amics ens vindran a veure...!
            ......quins nervis que tenim quan estem als camerinos!!!!   
                    ....quina força sentim quan sortim a l’escenari...!!! 

Quan acabi l’espectacle rebrem els aplaudiments i les felicitacions dels pares i de tot el públic, tindrem una sensació molt intensa que recordarem molt de temps i ens quedarem molt satisfets de la nostra experiència.

L’ espectacle “A l’Abordatge” amb música i libreto original de Miriam Darriba, Isabel Darriba i Abel Castelló, és un gran musical en el qual actuen tots les nenes i els nens que participen al casal i també tots els professors i totes les professores. L’espectacle es presenta cada dijous amb música en directe al meravellós escenari del pati de l’escola Baldiri Reixac -antic Palau dels Comptes Güell-, al bell mig del Parc Güell. 
Hi esteu convidats totes les mares, pares familiars i amics als que vulgueu convidar.


DIVENDRES: MIL JOCS EN UN,
          CONFECCIÓ i ENTREGA de MEDALLES
          FESTA de COMIAT
El divendres, a jugar...!!!! Ja hem fet l’espectacle i podem dedicar tot el matí a participar al “MIL JOCS en UN” circuit de jocs per demostrar diverses habilitats així com la velocitat, concentració, equilibri,memòria etc...aprenent a gaudir i a divertir-nos no només quan guanyem, sino també quan sabem compartir el joc, les bromes i el bon humor amb els companys.
TALLER de CONFECCIÓ de MEDALLES: A mig matí, realitzarem el taller de medalles on confeccionarem les medalles, amb que premiarem la capacitat de col.laboració amb els companys, la capacitat d’implicació en el joc, la generositat amb els companys i la capacitat per a divertir-nos tant si guanyem com si perdem...tots tindrem el nostre premi!!!
FESTA d’ACOMIADAMENT i ENTREGA de MEDALLES: Per la tarda farem la festa d’acomiadament, on farem els actes d’entrega de trofeus a cada un dels equips, on recordarem tot el que ens ha passat durant la setmana amb projecció de fotos i de vídeos de l’espectacle de l’excursió i de la resta d’activitats, i ens acomiadarem amb cançons i dedicatòries especials pels companys que aquella setmana deixen el casal.

                  Fins la setmana vinent....!!!
Un dia al casal
Una setmana al casalUna_SETMANA..._PEIXOS_PEIXETS.html
OrganitzacióOrganitzacio_PEIXOS_PEIXETS.html
Matricula’tMATRICULAT_PEIXOS_PEIXETS.html

EL NOSTRE VAIXELL -Miriam Darriba-

tema de l’espectacle musical infantil “A l’Abordatge...!!!”

lletra i música: Miriam Darriba

canten: Miriam Darriba i Isabel Darriba

arranjaments: Francisco Suárez i Abel Castelló

MIRIAM DARRIBA, DIRECTORA de l’EQUIP PEDAGÒGIC MUSICACTIVA:

Miriam Darriba -cantant, ballarina, compositora de cançons i pedagoga-, és directora de l’equip pedagògic MusicActiva, creadora del Programa d’Estudis MusicActiva-Mètode Creatiu i co-fundadora de l’escola MusicActiva juntament amb Isabel Darriba i Abel Castelló.

TOTES LES MÚSIQUES ORIGINALS de MUSICACTIVA:

 INICIMUSICAC_inici+Noticies_SET.htmlMUSICAC_inici+Noticies_SET.htmlshapeimage_12_link_0