UN DIA al CASAL

dels PIRATES

1r i 2n primària

...des de 1996

 

DILLUNS i DIMARTS


9:30  ENTRENAMENT MATINAL dels PIRATES:

-DANSA-GIMNÀSTICA MATINAL: El primer que fan els pirates quan es desperten cada matí  a la seva illa, és mobilitzar i entrenar el seu cos amb la DANSA-GIMNÀSTICA MATINAL,  que són unes danses i un exercicis rítmics i físics que fan els pirates utilitzant la percussió corporal, utilitzant la seva poderosa veu, i amb l’acompanyament de músiques tocades en directe amb instruments de percussió.

D’aquesta manera els pirates no només es desperten, sino que aconsegueixen l’energia i el bon humor que necessiten per viure les intenses aventures que passaran al llarg del dia.10:15  ASSAIG de LES CANÇONS de l’ESPECTACLE

                                               ..............reserva el teu CD!!!!!

-TALLERS de CANÇONS i CONTE de l’ESPECTACLE: Quan els pirates ja estan en marxa arriba el moment d’aprendre les cançons de l’espectacle. Cada cançó ens presenta un personatge i ens explica una nova i emocionant aventura. Com ens agraden les cançons de l’espectacle!!!!  Les aprendrem totes, les cantarem a l’espectacle, les cantarem durant tot el casal i se’ns quedaran tan a dintre que les seguirem cantant durant tot l’estiu i la resta de l’any. Ah!!! i les cançons no només les canten els pirates, sino també  totes les mares i els pares dels pirates del casal!!!!11:00  ESMORZAR:

Amb tanta activitat els pirates necessitem aturar-nos un moment  per recuperar forces.

Ens asseurem en rotllana, menjarem els nostres esmorzars, i ens explicarem les nostres aventures.


11:30-TALLERS ARTÍSTICS

                    per la CREACIÓ de  l’ESPECTACLE .


-TALLERS de DANSA i COREOGRAFIA: ja hem après les cançons,  ja sabem la història que hem de representar... Ara és el moment d’aprendre a ballar les danses pirates i de construir les coreografies que presentarem a l’espectacle.

                                                                            Ànim pirates, comença la festa...!!!


-TALLER de TEATRE amb MÀSCARES i MAQUILLATGE: construirem el nostre personatge, imaginarem com és i aprendrem a moure’ns, a parlar, a gesticular i a comportar-nos com ho fan els autèntics pirates. Si hem d’aprendre texts llargs i complicats no tindrem cap problema, perquè els pirates entenem molt bé tot el que expliquem i això ens permet enrecordar-nos de tot.

També és important que un bon pirata es perfeccioni en la tècnica del maquillatge...,

                        mai se sap quina és la cara que ha de posar un pirata en cada escena!!!


13:00 PISCINA i JOCS d’AIGUA: ...REFRESQUEM-NOS!!!!

Arriba el moment del bany. Una de les coses més importants per a un bon pirata és aprendre a nedar, a capbuçar-se i saber-se espavilar enmig del mar i envoltat d’aigua, aigua i més aigua. Aquest estiu tenim dos mars ben particulars:

        -Piscina: Club Natació Catalunya

        -Festa de l’Escuma amb CANÓ d’'ESCUMA


14:30 A DINAR!!!!

Quina gana!!!! ....als pirates els hi encanta menjar els menjars boníssims que els hi preparen els cuiners i cuineres del seu vaixell pirata  A més a més, el vaixell té cuina pròpia amb règims i tota mena d’atencions especials.  Que bé que es menja en aquest vaixell, no voldrem tornar mai més a terra...!!!15:30 TALLERS ARTÍSTICS

                per la CREACIÓ de l’ESPECTACLE

-TALLER de PLÀSTIQUES: els pirates necessitem un bon equipament!!! Ens farem el vestuari amb el gorro de pirata, l’espasa de pirata, els garfis i tots els estris que necessitem. Cada setmana farem un nou element fins tenir tot el que necessitem per arribar a ser “els veritables amos del mar...!!!”.


-ASSAIG de les ESCENES: ja sabem la història que hem de representar, ja sabem cantar les cançons, ja sabem com és el nostre personatge, les seves aventures, com es comporta. També hem après a ballar les danses dels pirates i sabem fer les coreografies. És el moment d’ajuntar-ho tot i començar a assajar les escenes de l’espectacle. Tenim molt poc temps, -només 2 assajos-, però la nostra imaginació està en marxa, i quan els pirates es posen a imaginar, la seva capacitat i la seva força és infinita!!!!!


17:00 ...FINS DEMÀ!!!!DIMECRES: EXCURSIONS dels “PIRATES”

Cada DIMECRES marxarem d’excursió EL DIA SENCER, per viure les aventures dels pirates de manera real i sobre el terreny!!!!


Excursió a Parc d’Aventura:

Aventura en plena selva de l’illa dels pirates: caminarem pels arbres a molts metres d’altura amb l’ajuda de ponts, cordes, tirolines...Travessarem la selva, la farem nostra, amagarem els nostres tresors i mai ningú els trobarà...!!!!


Excursió al Park Aquàtic:

Ens enfrontarem a les tempestes, els huracans, les onades els remolins i les corrents marines. Navegarem en les pitjors condicions, sobreviurem a tots els naufragis i res podrà aturar.nos....


Excursió a SALTING

Els pirates han de saber saltar a coberta, caminar pels pals de les

veles, i pujar dalt del màstil més alt per poder cridar: “vaixell a la vista...!!!”


Excursió al TIBIDABO:

Les festes que fan els pirates són impresionants! No només canten i ballen dies i nits senceres sino que fan tota mena de jocs per divertir-se.


DIJOUS: ....ESPECTACLE

A L’ABORDATGE !!!”

-...obert a mares pares i tots els amics que vulgueu convidar-


Ha arribat el gran dia...! cada dijous presentarem l’espectacle a on escenificarem la nostra història utilitzant tota la feina que hem realitzat als tallers de creació artística: cantarem les cançons que hem après als assajos musicals; ballarem les danses i coreografies de moviment escènic que hem preparat als tallers d’escenificació; ens vestirem amb els vestits i complements que hem fet als tallers de plàstiques; instal.larem les magnífiques escenografies i les escultures escèniques que hem construït, i llegirem o representarem els textes literaris que hem creat arrel de l’argument de l’espectacle.


                   Quina emoció!!!!!!

                        ....les mares, els pares i molts amics ens vindran a veure...!

                        ......quins nervis que tenim quan estem als camerinos!!!!    

                                .... quina emoció quan estem a les bambalines!!!!

                                        ....quina força i energia que sentim a l’escenari...!!!


Quan acabi l’espectacle rebrem els aplaudiments i les felicitacions dels pares i de tot el públic, tindrem una sensació molt intensa que recordarem molt de temps i ens quedarem molt satisfets de la nostra experiència.


L’espectacle “A l’Abordatge” amb música i libreto original de Miriam Darriba, Isabel Darriba i Abel Castelló, és un gran musical en el que actuen tots les nenes i els nens que participen al casal i també tots els professors i totes les professores. L’espectacle es presenta cada dijous amb música en directe al meravellós escenari del pati de l’escola Baldiri Reixac -antic Palau dels Comptes Güell-, al bell mig del Parc Güell.

Hi esteu convidats totes les mares i pares i també tots els familiars i amics que vulgueu convidar.


DIVENDRES:    CAMPIONATS de JOCS d’EQUIP

                        amb FESTA d’ENTREGA de TROFEUS!!!

Cada divendres, després d’haver fet el espectacle, dedicarem el dia sencer a fer jocs.  Crearem els nostres equips, triarem els nostres propis recorreguts, puntuant en els diferents esports i jocs populars i participant finalment en la gran final amb recompte de punts i“trucs” per salvar-se i millorar puntuacions.


CIRCUIT MULTIESPORT:

Futbol, bàsquet, handbol, volei, tennis, pales, carreres de relleus,circuit d’eslàlom, salt d’altura, punteria amb arcs, dards...


JOCS POPULARS:

Robacues, carreres de sacs, mataconills,  “baldufes”, bitlles, tabes, bales o ”caniques”., mikado’s gegants..


TALLER de CONFECCIÓ de TROFEUS:

Tots els que vulguin podran participar del Taller de Construcció de Trofeus confeccionats pels propis alumnes amb que premiarem el bon humor, el companyerisme, saber divertir-nos encara que perdem etc....Tots els equips tindran el seu premi!!!


FESTA de COMIAT amb ENTREGA de TROFEUS:

Gran festa d’entrega de trofeus i acomiadament de la setmana.


                                  ...Fins la setmana entrant!!!!

Un dia al casal
Una setmana al casalUna_SETMANA..._PIRATES.html
OrganitzacióOrganitzacio_PIRATES.html
Matricula’tMATRICULAT_PIRATES.html

EL NOSTRE VAIXELL -Miriam Darriba-

tema de l’espectacle musical infantil “A l’Abordatge...!!!”

lletra i música: Miriam Darriba

canten: Miriam Darriba i Isabel Darriba

arranjaments: Francisco Suárez i Abel Castelló

MIRIAM DARRIBA, DIRECTORA de l’EQUIP PEDAGÒGIC MUSICACTIVA:

Miriam Darriba -cantant, ballarina, compositora de cançons i pedagoga-, és directora de l’equip pedagògic MusicActiva, creadora del Programa d’Estudis MusicActiva-Mètode Creatiu i co-fundadora de l’escola MusicActiva juntament amb Isabel Darriba i Abel Castelló.

TOTES LES MÚSIQUES ORIGINALS de MUSICACTIVA:

  INICIMUSICAC_inici+Noticies_SET.htmlMUSICAC_inici+Noticies_SET.htmlshapeimage_5_link_0