ORGANITZA EL CASAL D’ESTIU MUSICACTIVA  

a la TEVA ESCOLA…!!!!

Si ets el responsable del casal d’estiu de l’escola dels teus fills, et proposem que el proper mes de juliol organitzis a la teva escola el Casal de “lleure artístic” MusicActiva.

QUÈ ÉS EL CASAL de ”LLEURE ARTÍSTIC” MUSICACTIVA? 

Casal de “lleure artístic”:

el casal de lleure artístic de MusicActiva proposa totes les activitats de lleure pròpies del temps d’estiu i de les vacances -piscina, excursions, jocs d’aigua, campionats de jocs d’equips amb entrega de trofeus entre altres moltes activitats-, i en aquest ambient estiuenc, proposa els TALLERS ARTÍSTICS amb què el que TOTS els infants i joves del casal participen de la construcció d’un gran espectacle musical que cada setmana presentem en escena davant mares i pares i tots els familiars i amics que vulgueu convidar.

Espectacles musicals Musicactiva:

Els espectacles musicals MusicACtiva són espectacles amb música en directe en què participen TOTES les alumnes i TOTS els alumnes del casal de TOTES les edats i també TOT el professorat. Cada edat té els seu personatge, cada personatge té les seves cançons, presenta les seves escenes i participa de la gran aventura que ens explica el musical. L’espectacle està presentat per les directores de MusicActiva creadores de l’espectacle Miriam Darriba i Isabel Darriba. L’espectacle presenta cançons originals, guió original en forma del conte fantàstic, danses, coreografies i accions teatralitzades. Els casals presenten 4 espectacles que anem realitzant de manera rotatòria i que es repeteixen cada 4 anys: 

A l’Abordatge – El Secret de la Selva – Lluna Blanca – Viatge a l’Espai

Els espectacles estan ambientats en “gestes” de la història de la humanitat, adopten la forma de conte, són de carácter fantàstic i fomenten els valors humans que considerem són imprescindibles per la formació dels infants i els joves i han de ser motiu de cultiu i de reflexió.

Clika damunt la imatge per visualitzar el vídeo.

Tallers artístics:

els tallers artístics amb què construïm la participació a l’espectacle són els següents:

 • taller de conte: per endinsar-nos en les aventures de l’espectacle
 • taller de cançons: per aprendre les cançons de l’espectacle. Cada personatge i cada escena tenen les seves cançons.
 • dansa-gimnàstica matinal pels petits i dansa pels més grans: per mobilitzar el cos, posar-nos en marxa i aprendre les danses i coreografies de l’espectacle.
 • taller de plàstiques: per crear el vestuari i les escenografies de l’espectacle.
 • taller de teatre: per construir les accions teatralitzades
 • taller d’escenificació: per assajar les escenes de l’espectacle.
 • TOTES les alumnes i TOTS els alumnes podran realizar els tallers: Tant els tallers com l’espectacle estan dissenyats de manera que els alumnes poden viure una experiència artística molt intensa sense dependre del nivell tècnic que l’alumne pugui tenir en les disciplines artístiques utilitzades -música dansa etc…-. Tant els tallers com l’espectacle generen unes situacions en què l’alumnat participa gràcies a l’efecte d’immersió que provoquen i que permeten que cada infant o jove pugui participar de les activitats partint del nivell d’implicació que sorgeix de manera espontània i aconseguint en tots els casos que el nivell d’implicació vagi en augment i arribi a ser plenament satisfactori. 
Clika damunt la imatge per visualitzar el vídeo.

Activitats de lleure:

el casal inclou una programació d’activitats de lleure molt variada i molt atractiva:

 • piscina: un dia de piscina
 • jocs d’aigua: un dia de jocs d’aigua amb tobogans i canó d’escuma
 • excursió: un dia sencer d’excursió amb activitats per a cada edad. Les més populars entre l’alumnat són: parc d’aventura, parc aquàtic, canal olímpic, “salting” entre d’altres.
 • campionat de jocs d’equip: un dia de campionat de jocs d’equip esportius i tradicionals amb entrega de trofeus i presentació del performace “el crit” -juntament amb els jocs esportius i populars, cada equip crea i presenta un performance de creació lliure que també forma part del campionat i que anomenem “el crit”-
 • festa de comiat: cada divendres, gran festa  de comiat amb recompte de les puntuacions aconseguides al campionat i entrega dels trofeus que confeccionen el propi alumnat. Tots els equips tenen premi…!!!!

 VISITA LA NOSTRA WEB per veure l’organització de les activitats al llarg de la setmana per a cada grup d’edat i podràs veure també imatges de moltes d’aquestes activitats.

Ambient del casal, identificació emocional i convivència:

les cançons de l’espectacle, els personatges, les històries, i la situació que es generen al casal en compartir tots plegats -infants, joves i adults-, la construcció de la gran ficció que presenta l’espectacle, provoquen una forta identificació emocional de tots els participants i mobilitza d’una manera espontània les capacitats creatives, artístiques i humanes de tothom. Al casal es viuen situacions molt riques i molt intenses que els alumnes s’emporten amb ells i els hi queden per sempre. Les cançons de l’espectacle estan produïdes i editades en uns CD’s que són molt valorats per les famílies. Quan acaba el casal moltes famílies s’emporten el CD i tota la família canta les cançons de l’espectacle durant les vacances i durant tot l’any.

Trajectòria del casal i experiència:

els casals MusicActiva han estat realitzats des del juliol del 2006 a diferents escoles de Barcelona que han participat al casal en les diferents modalitats que us oferim a continuació i en tots els casos a estat obert a alumnes externs que han pogut assistir al casal gràcies al sistema de rutes d’autocar que sempre que cal posem al servei de les famílies. Els espectacles i la programació del casal han estat dissenyats a partir de l’experiència pràctica dels casals i han estat un model d’èxit amb moltíssima acceptació per part de l’alumnat de TOTES les edats i per part de les famílies. 

Casal homologat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la possibilitat de demanar beques: el casal reuneix les condicions i els preus per ser un casal homologat a la campanya d’estiu de l’ajuntament de Barcelona i permet que les famílies que ho necessitin puguin demanar els ajuts que proposa l’ajuntament. 

POSEM-NOS EN CONTACTE…!!!!

CONCERTA UNA ENTREVISTA AMB LA DIRECCIÓ de MUSICACTIVA

Per tal que ens puguem conèixer i et puguem explicar personalment la meravellosa experiència que pot esdevenir el casal Musicactiva per les vostres filles i els vostres fills, podem concertar una entrevista que podem realitzar a Musicactiva, a la vostra escola o si us és més fácil, via Zoom.

Omple el formulari per que tinguem les teves dades de contacte i poguem concertar l’entrevista.

 FORMULARI PER CONCERTAR ENTREVISTA 

TRIA LA FÓRMULA MÉS ADIENTS A LES CARACTERÍSTIQUES DE LA TEVA ESCOLA:

El casal s’organitza de manera que hi puguin participar TOTES les escoles i també TOTES les famílies que ho desitgin. Per fer-ho possible us proposem diferents modalitats que us permetran participar del casal independentment que a la vostra escola tingueu espais adequats a les activitats, i independentment que a la vostra escola hi hagi suficients alumnes de cada edat per realitzar el casal en les diferents setmanes del mes de juliol. 

Opció SEU DEL CASAL:

en cas que vulgueu ser la seu del casal i en cas que els espais de la vostra escola compleixin les condicions necessàries -principalment pista o amfiteatre amb prou espai per poder presentar l’espectacle-, podem triar la vostra escola com a seu del casal del proper estiu. Això vol dir que setmanalment presentarem l’espectacle als espais de la vostra escola i que en aquest espectacle participarà TOT l’alumnat i TOT el professorat de les diferents escoles on realitzem el casal. En aquest cas podem acordar també preus especials amb descomptes que afavoreixin les famílies de la vostra escola. 

Opció FEM CASAL:

Les setmanes en què hi hagi prous alumnes de cada edat per poder realitzar les activitats i crear l’ambient adient, podem realitzar les activitats als espais de la vostra escola. Les setmanes que NO hi hagi prous alumnes d’una determinada edat per poder realitzar les activitats, ens farem responsables de traslladar-los a altres escoles que participin del casal en què les vostres filles i fills puguin trobar companys de la seva edat per compartir el casal. D’aquesta manera us assegureu que els vostres fills i filles podran fer el casal en les setmanes que ho desitgeu i en cap cas es quedaran sense casal a causa que a la vostra escola NO hi hagin prous alumnes de la seva edat per formar grups. En tots els casos, el dia de l’espectacle ens traslladem tots a l’escola SEU del CASAL per realitzar l’espectacle.

Opció TRASLLAT

en cas que NO hi hagi prous alumnes a la vostra escola per poder realitzar les activitats i crear l’ambient adient, o en cas que els espais de la vostra escola no siguin adients o no estiguin disponibles per poder fer el casal, ens farem responsables de traslladar els vostres fills i filles a les escoles on puguin realitzar les activitats. El cost de l’autocar i/ o monitores/rs per realitzar el trasllat cada matí dependrà del nombre d’alumnes i el podem acordar en funció de les diferents circumstàncies.

Opció DIFERENTS CASALS

els responsables d’organitzar el casal teniu també l’opció d’oferir a les famílies de la vostra escola que puguin participar de diferents casals i que els puguin triar en funció dels seus interessos i de les seves inquietuds. En aquest cas el casal de lleure artístic de MusicActiva és un complement ideal per a casals que siguin eminentment esportius, casals d’idiomes, casals dirigits a una única edat etc…

Ens encantarà poder compartir amb vosaltres una experiència que cada estiu ens torna a sorprendre per les meravelloses vivències que genera en tot l’alumnat, en totes les famílies i també en el nostre professorat.