«ADULTS»

Es pot aprendre música quan ets adult…?

   A MusicActiva hem desenvolupat la METODOLOGIA

             que et permetrà aprendre a fer música «CLÀSSICA» i «MODERNA»

             encara que siguis ADULT i encara que NO tinguis cap formació musical.

La pràctica i l’aprenentatge de la música demana de la mobilització i de la utilització d’una sèrie de mecanismes interns que han de funcionar de manera intuïtiva. Quan comences a aprendre música de petita o de petit, aquests mecanismes tenen tendència a posar-se en marxa de manera intuïtiva i espontània. Quan comences a aprendre o a fer música a partir de certa edat i en funció de les teves característiques personals, l’activitat conscient tendeix a bloquejar el lliure funcionament dels mecanismes intuïtius, i el que passa normalment és que o bé no es mobilitzen, o bé ho fan amb moltes dificultats i de manera molt poc efectiva. A MusicActiva hem treballat durant més de 25 anys investigant el funcionament dels mecanismes que determinen l’aprenentatge i la capacitat d’aprenentatge de l’alumnat i hem desenvolupat una metodologia -Mètode Creatiu per l’Aprenentatge Musical- que ens permet treballar de manera tècnica i de manera efectiva en la mobilització de les «operacions corporals, mentals i sensorials» que segons les nostres formulacions determinen la capacitat de fer, la capacitat de construir, la capacitat de construir amb contingut artístic -això és el que anomenem «crear»- i si es treballa amb els procediments adients, determinen també la capacitat d’aprendre. La nostra experiència amb alumnat adult és extremadament satisfactòria, ja que aconseguim en tots els casos uns resultats formatius molt bons i inclús sorprenents que molt difícilment podràs aconseguir amb els procediments «interpretatius» amb que es segueix impartint actualment la formació musical als conservatoris i a les escoles de música «clàssica» i de música «moderna».

Impartir classes a adults és un doble plaer, ja que es confirma que si es treballa amb els procediments pedagògics adients, es pot aprendre a fer música a qualsevol edat i comprovem que igual que la música, es pot aprendre també qualsevol altre cosa. A més a més, les classes col·lectives són un excel.lent moment per compartir les intenses vivències que comporta l’aprenentatge, el bon humor i la il·lusió que ens aporta un aprenentatge que va més enllà de l’àmbit exclussivament musical i és especialment satisfactori a nivell personal.

CONTINGUTS FORMATIUS

Què aprenem, com ho aprenem?

   Mira quina formació aconseguiràs: 

 • Tocar d’amunt de l’escenari: el nostra alumnat adult és capaç de pujar a l’escenari i tocar davant de públic i en situació de concert el seu repertori, tocant totes les peces de memòria, sense errors formals i aconseguint donar en tots els casos un contingut artístic personalitzat a les seves interpretacions. 
 • Interpretar repertori «clàssic» i «modern», tocat de memòria sense errors i amb plenes garanties de «contingut» artístic: el nostre alumnat adult aprèn a interpretar un repertori format per vàries peces sel·leccionades entre les més significatives de la música «clàssica» i de la música «moderna», peces que sap tocar de memòria, que aprèn a tocar sense errors formals i que aprèn a interpretar donant-los el «sentit personalitzat» que dóna  «contingut artístic» a la música i els permet iniciar la construcció de la seva pròpia «versió» de les peces.
 • Improvisar amb l’instrument en tots els estils de la música «moderna»: el nostre alumnat adult aprèn a improvisar amb l’instrument, cantant i acompanyant cançons de música pop i improvisant sobre blues i standard de jazz.
 • Construir un llenguatge musical personalitzat: el nostre alumnat adult construeix un «llenguatge musical» totalment personalitzat que el capacita per aprendre a fer música en qualsevol estil de la música «moderna» i de la música «clàssica».
 • Desenvolupament del «TALENT» musical -educació de l’oïda / sentit del ritme i motricitat-: el nostre alumnat posa en marxa el procés de «capacitació creativa» que determina el TALENT musical i artístic, que el capacita per manipular els instruments, donar forma al so musical i fer música amb contingut artístic. En tots els casos aconseguiràs assolir les dues condicions que tradicionalment es consideren imprescindibles per poder aprendre música  i que són desenvolupar el «sentit del ritme» i aconseguir tenir «bona oïda».
 • Llegir i escriure música i aprendre teoria de la música: el nostre alumnat adult aprèn a llegir i escriure música, aprenent tota la teoria de la música i assolint un coneixement molt complert del funcionament del sistema musical tradicional.
 • Harmonia. composició i «digital music»: el nostre alumnat adult aprèn harmonia i utilitza l’harmonia per composar les seves pròpies cançons a través d’un procés que mobilitza la creativitat necessària per aprendre a composar i l’introdueix en els arranjaments, l’enregistrament, la seqüenciació i la producció musical utilitzant mitjans digitals -digital music-.
 • Aprèn música amb un temps de dedicació totalment assequible: aprèn música amb un temps de dedicació a l’estudi que es redueix pràcticament a l’assistència a classe i proposa uns «deures» molt reduïts i totalment compatibles amb la teva feina i la teva vida personal.
 • Aprèn a fer música d’una manera apassionant: descobreix les teves capacitats musicals i artístiques i gaudeix d’una manera d’aprendre molt enriquidora a nivell personal i molt atractiva.
 • Dóna’t la possibilitat REAL d’aprendre a fer música d’adult: gràcies als procediments del «Mètode Creatiu per a l’Aprenentatge Musical» podràs mobilitzar les funcions intuïtives necessàries per a la pràctica de la música i podràs aconseguir una formació musical que un adult molt difícilment pot aconseguir mitjançant els procediments «interpretatius» tradicionals amb els que es segueix impartint la formació a les escoles de música «clàssica» i de música «moderna»

           …si vols APRENDRE a fer música d’ADULT,
                  NO PERDIS el TEMPS…!!!!!!
                  Vine a MUSICACTIVA i aprèn a utilitzar
                         els procediments del «Mètode Creatiu».

-continguts formatius – procediments didàctics-

LLENGUATGE MUSICAL

ritme / mètrica / melodia

INSTRUMENT

tècnica / improvisació / lectura a vista / repertori

…a partir del nivell 4: LECTURA A VISTA via  PLATAFORMA i IMPROVISACIÓ via PLATAFORMA

COMBO

-grup instrumental de música moderna-

…a partir del nivell 8 d’improvisació podem començar a fer «combo»

HARMONIA i TALLER de COMPOSICIÓ 

a partir del nivell 6 de Llenguatge musical podem començar a aprendre harmonia i fer taller de composició

-seguiment evolució alumna/e-

SEGUIMENT en forma d’ESCENIFICACIÓ

A MusicActiva aprendràs a pujar a l’escenari i a tocar els teus repertoris d’instrument davant de públic.

D’aquesta manera treballaras «l’experiència escènica» que és imprescindible per aprendre a fer música amb «contingut artistic».

TOTS els adults ho aconsegueixen…!!!!!

-seguiment evolució alumna/e-

 «ESPAI PERSONAL de L’ ALUMNE/A»

A MusicActiva tindràs un espai personal dins  la Plataforma MusicActiva al qual podràs accedir per disposar de TOTA la INFORMACIÓ i de TOTS els MATERIALS DIDÀCTICS que necessites per poder aprendre:

 • «Pla de treball personal»
 • «Material d’estudi»
 • Material per fer els seguiment i l’avaluació de la teva evolució formativa

PROVA d’INSTRUMENT i PROVA de NIVELL

PLA de TREBALL PERSONALITZAT

ATENCIÓ INDIVIDUALITZADA

Els directors pedagògics et faran la «prova de nivell» inicial amb la qual coneixerem les teves característiques personals, valorarem el teu nivell de formació musical independentment de que tinguis formació o no en tinguis.

A partir dels resultats de la prova elaborarem el teu «PLA de TREBALL PERSONAL».

Els directors pedagògics de MusicActiva seran els teus TUTORS i es faran càrrec personalment de la teva formació.

INFORMA’T…!!!

REUNIONS INFORMATIVES

Assisteix a les reunions informatives on descobriràs el funcionament

i les aportacions formatives i didàctiques de la metodologia

mitjançant la realització d’exercicis pràctics.

SOL·LICITA ASSISTÈNCIA A LES REUNIONS OMPLINT EL FORMULARI